Evoscan Evo5 datalog irregular dataloss/poor communication

Developer topics relating to software that logs data from ECUs

Moderator: Freon

Evoscan Evo5 datalog irregular dataloss/poor communication

Postby Arash » Mon Oct 17, 2011 12:56 am

Hi fellow geeks.

Check out this snapshot from the datalog from an Evo5 I logged this morning.

The logging in the first half poor, like pulsating logging. After that, it's nice and clear.

Any ideas of what causes this? It has happened to me one time before, but perhaps about 20 cars in between without issues.
Attachments
EvoScanDataLog_2011.10.17_10.06.24.csv
Datalog file
(750.35 KiB) Downloaded 238 times
loggproblem.JPG
Snapshot
loggproblem.JPG (157.4 KiB) Viewed 3170 times
Arash
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 23, 2009 6:59 am

Re: Evoscan Evo5 datalog irregular dataloss/poor communicati

Postby Evo4Mad » Sat Nov 26, 2011 3:29 am

open the log file with notepad, you'll probably find that the LogSeconds has reset back to zero half way down the log file.. it has to be sequential else the chart will plot the two data streams on top of each other, looking like a zigzag like that.

split the log file where the LogSeconds resets, and it should be ok. Also use EvoScan v2.8, this should no longer be occuring in the latest versions of EvoScan. if it is still occuring send the csv log to the evoscan support desk.

thanks,
Hamish.
Evo4Mad
 
Posts: 332
Joined: Mon Jun 13, 2005 11:58 pm
Location: New Zealand

Re: Evoscan Evo5 datalog irregular dataloss/poor communicati

Postby Arash » Tue Dec 06, 2011 12:52 am

Great Hamish.

I'm sure that will do the trick. Love good solid answers. Thanks a lot!
Arash
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 23, 2009 6:59 am


Return to Data Logging Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest