Trouble with 05LGT

User topics relating to software that reflashes or modifes ECU code and data

Moderator: Freon

Trouble with 05LGT

Postby amallah » Sun Aug 19, 2012 5:02 pm

I have a '05 Subaru LGT and 1.30 of ecuflash. When I attempted to download from my ECU, I would get this:

Code: Select all
[17:15:41.982] Version 1.30.1095
[17:15:41.982] 8 memory models read.
[17:15:42.216] Unable to find parent metadata SM5236
[17:15:42.216] ROM metadata models SM5237.xml is invalid.
[17:15:49.376] 344 ROM metadata models read.
[17:15:49.376] checksum module "subarudbw" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "wrx02" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "wrx04" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "sti04" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "sti05" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[17:15:49.376] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[17:15:49.392] error loading FTChipID.DLL
[17:16:00.530] SSM2 init
[17:16:00.671] [FF] A2 10 11 2F 12 50 52 06 73 FA CB A6 2B 81 FE A8
   00 00 00 60 CE 54 F9 B1 E4 00 0C 20 00 00 00 00
   00 DC 00 00 5D 1F 30 C0 F2 26 00 00 43 FB 00 E1
   00 00 00 00 00 00 C1 F0
[17:16:00.671] SSM2 ECU ID is 2F 12 50 52 06
[17:16:00.671] SSM2 cmd_0x81
[17:16:00.702] SSM2 cmd_0x83
[17:16:00.749] SSM2 challenge-response
[17:16:00.795] SSM2 challenge is 0A C3 EB 69
[17:16:00.795] SSM2 response is 03 1E 1C 16
[17:16:00.842] SSM2 cmd_0x10
[17:16:01.185] SSM2 validating kernel ram area addr: FFFF3000 len: 0C98


I thought maybe this could be resolved with the newest version but there is less feedback now:
Code: Select all
[20:07:28.075] EcuFlash Version 1.42.2595
[20:07:28.075] OS Version Windows Vista
[20:07:28.075] Qt Version 4.5.0
[20:07:28.083] 56 memory models read.
[20:07:28.083] scanning for metadata models in C:/Program Files (x86)/OpenECU/EcuFlash/rommetadata
[20:07:28.280] 343 ROM metadata models scanned.
[20:07:28.280] checksum module "subarudbw" loaded.
[20:07:28.280] checksum module "mitsucan" loaded.
[20:07:28.280] flashing tool "wrx02" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "wrx04" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "sti04" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "sti05" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[20:07:28.281] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[20:07:28.282] flashing tool "shbootmode" loaded.
[20:07:28.283] flashing tool "shaudmode" loaded.
[20:07:28.283] flashing tool "subarucan" loaded.
[20:07:28.283] flashing tool "mitsucan" loaded.
[20:07:36.307] Using interface Ross-Tech Twin-USB RT000001
[20:07:37.436] kernel get version
[20:07:37.766] SSM2 init
[20:07:37.899] SSM2 ECU ID is 2F 12 50 52 06
[20:07:37.981] Requesting Seed...
[20:07:38.024] Sending Key...
[20:07:38.651] interface close
[20:07:38.651] interface close


Other forum members are saying this is because my ECU is "locked", but it hasn't been tuned at all, ever, as far as I know, I'm the first person to ever access the ECU, with one exception - recently, a locksmith had to program a new key - could that have locked the ECU or caused problems?
amallah
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 19, 2012 4:56 pm

Re: Trouble with 05LGT

Postby amallah » Sun Aug 19, 2012 5:25 pm

Answered my own question with more searching - the 2005 LGT (and apparently the 2006 STi as well, probably others) have *two* green connectors - one by the fusebox and one at the feet on the passenger side. Hopefully this will help others!
amallah
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 19, 2012 4:56 pm


Return to Reflashing Software

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest