ECUflash wont work... is it me!!! log attached

OpenECU software executables and source code

Moderator: Freon

ECUflash wont work... is it me!!! log attached

Postby rewindnottm » Sat Aug 01, 2009 6:50 am

I cant get the new version of ECUflash 1.42 to work, i have tried it with both 16bit and 32bit ECU's and on ECU's i have ECU's before.

the connector block is on and the green connectors are together too

can someone help.. thank you

details below

[14:56:55.406] EcuFlash Version 1.42.2595
[14:56:55.406] OS Version Windows XP
[14:56:55.406] Qt Version 4.5.0
[14:56:55.421] 56 memory models read.
[14:56:55.421] scanning for metadata models in C:/Program Files/OpenECU/EcuFlash/rommetadata
[14:57:01.203] 343 ROM metadata models scanned.
[14:57:01.203] checksum module "subarudbw" loaded.
[14:57:01.203] checksum module "mitsucan" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "wrx02" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "wrx04" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "sti04" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "sti05" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[14:57:01.203] flashing tool "shbootmode" loaded.
[14:57:01.343] flashing tool "shaudmode" loaded.
[14:57:01.343] flashing tool "subarucan" loaded.
[14:57:01.343] flashing tool "mitsucan" loaded.
[14:57:10.171] J2534 API Version: 04.04
[14:57:10.171] J2534 DLL Version: 0.50.2598 Jun 26 2009 15:02:29
[14:57:10.171] Device Firmware Version: 1.07.2597
[14:57:17.203] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:18.468] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:19.750] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:21.031] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:22.312] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:22.734] kernel get version
[14:57:23.046] interface close
[14:57:23.062] interface close
[14:57:45.500] J2534 API Version: 04.04
[14:57:45.500] J2534 DLL Version: 0.50.2598 Jun 26 2009 15:02:29
[14:57:45.500] Device Firmware Version: 1.07.2597
[14:57:49.468] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:50.750] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:52.031] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:53.312] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:54.593] denso02_bootloader_cmd_start
[14:57:55.015] kernel get version
[14:57:55.343] interface close
[14:57:55.359] interface close
rewindnottm
 
Posts: 11
Joined: Thu Jan 25, 2007 12:08 pm

Re: ECUflash wont work... is it me!!! log attached

Postby ia performance » Thu Mar 25, 2010 7:01 pm

I'm in the same boat here. I tried 1.30 and 1.42 with the same outcome. Plugs connected, initializer block attached. Using Ver1 tactrix cord, the black one with USB end.

[00:01:40.484] Version 1.30.1095
[00:01:40.500] 8 memory models read.
[00:01:41.562] Unable to find parent metadata SM5236
[00:01:41.562] ROM metadata models SM5237.xml is invalid.
[00:03:21.578] 344 ROM metadata models read.
[00:03:21.640] checksum module "subarudbw" loaded.
[00:03:21.671] flashing tool "wrx02" loaded.
[00:03:21.671] flashing tool "wrx04" loaded.
[00:03:21.687] flashing tool "sti04" loaded.
[00:03:21.687] flashing tool "sti05" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[00:05:59.437] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:00.828] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:02.234] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:03.625] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:05.031] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:05.640] kernel get version

Stephen
ia performance
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 25, 2010 4:50 pm

Re: ECUflash wont work... is it me!!! log attached

Postby cboles » Sun Apr 04, 2010 9:36 pm

What car are you trying to connect to? Is it an EDM model?

Colby

ia performance wrote:I'm in the same boat here. I tried 1.30 and 1.42 with the same outcome. Plugs connected, initializer block attached. Using Ver1 tactrix cord, the black one with USB end.

[00:01:40.484] Version 1.30.1095
[00:01:40.500] 8 memory models read.
[00:01:41.562] Unable to find parent metadata SM5236
[00:01:41.562] ROM metadata models SM5237.xml is invalid.
[00:03:21.578] 344 ROM metadata models read.
[00:03:21.640] checksum module "subarudbw" loaded.
[00:03:21.671] flashing tool "wrx02" loaded.
[00:03:21.671] flashing tool "wrx04" loaded.
[00:03:21.687] flashing tool "sti04" loaded.
[00:03:21.687] flashing tool "sti05" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[00:03:21.703] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[00:05:59.437] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:00.828] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:02.234] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:03.625] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:05.031] denso02_bootloader_cmd_start
[00:06:05.640] kernel get version

Stephen
cboles
Site Admin
 
Posts: 1233
Joined: Wed Dec 29, 2004 5:45 pm
Location: Seattle, WA


Return to OpenECU Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron